Agnieszka Grabarczyk

Specjalizacja główna: Dietetyka kliniczna

Ukończyła studia wyższe na kierunku Dietetyka o specjalizacji Dietetyka Medyczna. Posiada również dyplom Psychodietetyka wydany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej w Instytucie Dietetyki i Promocji Zdrowia, a także tytuł Specjalisty Przyjaznego Insulinoopornym zdobyty w ramach School of Insulinresistance Therapy (SOIT).

Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki (nr członkowski: 751), a także specjalista rekomendowanych przez Fundację „Insulinooporność”.

Autorka kilku publikacji popularnonaukowych, a także tekstów dla największego polskiego portalu dietetycznego zrzeszającego zarówno dietetyków, jak i pacjentów.

Z zamiłowania również Edukator Żywieniowy, regularnie organizujący warsztaty oraz prelekcje dla różnych grup wiekowych i na różne tematy.

Regularnie uczestniczy w szkoleniach i konferencjach, aby móc otoczyć swoich pacjentów jak najlepszą opieką. Wśród ukończonych szkoleń znajdują się:
• Analiza Badań w Dietetyce
• Dieta dla Mózgu
• Dieta przy Zaburzeniach Tarczycy
• Dieta w Ciąży
• Dietoterapia Zaburzeń Płodności i Profilaktyka
• Dietoterapia Zaburzeń Płodności Mężczyzn
• Dietoterapia Zaburzeń Płodności Kobiet
• Żywienie w Stwardnieniu Rozsianym
• Kompleksowe podejście dietetyczne do pacjenta z chorobami serca
• Probiotykoterapia w pracy dietetyka
• Dieta i suplementacja w IBS oraz SIBO
• Psychodietetyka w praktyce
• Zaawansowane Systemy odżywiania

Czym się kieruje w pracy?

Holistyczne podejście – bo tylko dzięki temu możliwa jest TRWAŁA poprawa zdrowia i/lub sylwetki. Podczas współpracy zawsze pokazuje, że dietoterapia to nie droga przez mękę, a przygoda, w której pacjent nie jest sam.
Zdrowy rozsądek – w myśl słów Paracelsusa „Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę” pokazuje, że najważniejsza jest równowaga w diecie i że wcale nie jest konieczne odmawianie sobie kostki czekolady, czy kawałka ulubionej pizzy. Bardzo rygorystyczne i wyśrubowane diety przynoszą marne rezultaty, dlatego zawsze bazuje na preferencjach podopiecznych, bo tylko dzięki temu osiąga się wymarzone cele i trwałą zmianę nawyków żywieniowych.
Indywidualne i w pełni otwarte podejście – gdyż każda osoba niesie za sobą inną historię i każdy pacjent wymaga innego podejścia. Narzędzia i plan dietoterapii są indywidualnie dopasowywane podczas konsultacji, na które serdecznie zapraszamy!

Agnieszka Grabarczyk

Ukończyła studia wyższe na kierunku Dietetyka o specjalizacji Dietetyka Medyczna. Posiada również dyplom Psychodietetyka wydany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej w Instytucie Dietetyki i Promocji Zdrowia, a także tytuł Specjalisty Przyjaznego Insulinoopornym zdobyty w ramach School of Insulinresistance Therapy (SOIT).

Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki (nr członkowski: 751), a także specjalista rekomendowanych przez Fundację „Insulinooporność”.

Autorka kilku publikacji popularnonaukowych, a także tekstów dla największego polskiego portalu dietetycznego zrzeszającego zarówno dietetyków, jak i pacjentów.

Z zamiłowania również Edukator Żywieniowy, regularnie organizujący warsztaty oraz prelekcje dla różnych grup wiekowych i na różne tematy.

Regularnie uczestniczy w szkoleniach i konferencjach, aby móc otoczyć swoich pacjentów jak najlepszą opieką. Wśród ukończonych szkoleń znajdują się:
• Analiza Badań w Dietetyce
• Dieta dla Mózgu
• Dieta przy Zaburzeniach Tarczycy
• Dieta w Ciąży
• Dietoterapia Zaburzeń Płodności i Profilaktyka
• Dietoterapia Zaburzeń Płodności Mężczyzn
• Dietoterapia Zaburzeń Płodności Kobiet
• Żywienie w Stwardnieniu Rozsianym
• Kompleksowe podejście dietetyczne do pacjenta z chorobami serca
• Probiotykoterapia w pracy dietetyka
• Dieta i suplementacja w IBS oraz SIBO
• Psychodietetyka w praktyce
• Zaawansowane Systemy odżywiania

Czym się kieruje w pracy?

Holistyczne podejście – bo tylko dzięki temu możliwa jest TRWAŁA poprawa zdrowia i/lub sylwetki. Podczas współpracy zawsze pokazuje, że dietoterapia to nie droga przez mękę, a przygoda, w której pacjent nie jest sam.
Zdrowy rozsądek – w myśl słów Paracelsusa „Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę” pokazuje, że najważniejsza jest równowaga w diecie i że wcale nie jest konieczne odmawianie sobie kostki czekolady, czy kawałka ulubionej pizzy. Bardzo rygorystyczne i wyśrubowane diety przynoszą marne rezultaty, dlatego zawsze bazuje na preferencjach podopiecznych, bo tylko dzięki temu osiąga się wymarzone cele i trwałą zmianę nawyków żywieniowych.
Indywidualne i w pełni otwarte podejście – gdyż każda osoba niesie za sobą inną historię i każdy pacjent wymaga innego podejścia. Narzędzia i plan dietoterapii są indywidualnie dopasowywane podczas konsultacji, na które serdecznie zapraszamy!

Zarezerwuj swoją
wizytę
już dziś!